25 Mart 2013 Pazartesi

Polarlı Minder

Bu aralar mindere merak sardım. Modelleri internetten esinlenerek kendim çıkardım. Çalışması çok zevkli, görüntüsü çok renkli!



Minder Mahallesi

Koltuklarınızın üzerinde istediğiniz renklerde büyüklü küçüklü minderlerden bir mahalle olduğunu düşünün.

Yapımı çok basit. Kare ve üçgen şeklinde kesip diktiğiniz kılıfların içine boncuk elyaf dolduruyorsunuz. Kapı ve pencerelerini istediğiniz renklerde ve şekillerde dikip süslüyorsunuz. Bunun iki en küçük boyu daha var. Hepsini bitirince tam bir mahalle izlenimi verecek.



23 Mart 2013 Cumartesi

Aşık Olmak

Aşık olmak böyle bir şey olsa gerek.


Başlangıç...
...ve son.
(http://evhali-hulya.blogspot.com/2012/10/sonbahar.html)

21 Mart 2013 Perşembe

Eldivenden Sincap

Bunu da oğlum görmüş internette göndermiş bana. Çok sevimli ve yaratıcı bir şey.


17 Mart 2013 Pazar

10 Mart 2013 Pazar

Yeni Fikirler

Nette gördüğüm sadece bir resimden ibaret olan bluzu yapmaya çalışıyorum. Şu an daha başındayım, aşama aşama resimliyorum. Bitirebilirsem, yani örneği doğru çıkarabilirsem paylaşacağım. Muhteşem bir şey!

Bir de ahşap üzerine boyutlu bir çalışma göstereceğim. Şu an materyalleri hazırlıyorum. Yakında bu çalışmanın resimlerini hazırlayacağım. Çok beğeneceğinize eminim. Beni bekleyin!

Asimetrik Etek

Bu etek de tamamen benim fikrim.



İstediğiniz ölçüde bir karış düz örgü örüp tam ortasındaki ilmeği bir-kes-bir-ör mantığıyla artırarak bu üçgen köşeyi verebilirsiniz.

Farbelalı Bluz

Bu yeşil takımı da geçen yıl ördüm..


Tamamen kendi fikrimdi. Ördüğüm şeylere değişik detaylar katmayı seviyorum. Bu farbela iplerle etek uçlarına yaptığım detaylar çok gösterişli duruyor. Bluz omuzlarında da aynı detayı kullandım. İpi biraz kışlık olduğu için kolluk ördüm. Ve yine kol ağızlarında farbela kullandım. Umarım beğenirsiniz.




Güllü Bluz

Birkaç gündür bloguma bir şeyler ekleyemedim diye üzgünüm. Ama yeni projeler üzerinde çalışmaktayım. Geçen yıl ördüğüm bazı şeyleri paylaşayım dedim.


Bu kırmızı bluzu nette görmüştüm. Biraz değiştirerek böyle güzel bir şey ürettim. Örmek isteyen olursa ölçü ve ilmeklerini yazabilirim.



Süslü Kutu

Bu kutuyu nette gördüm ve çok beğendim. Tabi ki hemen denedim. İlk yaptığım olmasına rağmen bayağı güzel oldu. İkinci yapacağımın aşamalı resimlerini paylaşacağım.




7 Mart 2013 Perşembe

Yazlık Bluz

Nette gördüğüm bu yazlık bluzu paylaşmak istedim. En yakın zamanda denemek istiyorum!




5 Mart 2013 Salı

Şömentabla'mda Çiçek Sepeti

Bu çalışma da yine diğer polar çalışmalarımın mantığında yapıldı, fakat bunun çiçekleri daha büyük ve sivri yapraklı. Dallar polardan. Sepeti de hasır dokulu kumaştan kestim ve kenarlarını bir su taşıyla çevreleyerek diktim. Dilerseniz resimlere bakarak siz de yapabilirsiniz.





Bir Demet Örtüsü

Daha önceden anlattığım Örtüm Ortanca Açtı modelinin mantığıyla yaptığım bir çiçek buketi masa örtüsü modelini paylaşmak istiyorum. Aşama aşama resimlerini çekemedim, fakat diğer modele bakarak siz de yapabilirsiniz.


Örtüm Ortanca Açtı

Polar kumaşla yaptığım küçük bahçem


Sevgili hobi sevdalıları. Derya Baykal'ın programına konuk olan bir hanımın yaptığı polar kumaşlarla boyutlu bir çalışmayı çok beğendim. Hemen ben de denemek istedim. Uzun bir süre araştırma ve tedarik işlemlerinden sonra projemi gerçekleştirdim. Ben bu çalışmayı gerçekleştirirken kızım aşama aşama resimlerini çekti. Bu örtü masa veya sehpa örtüsü olarak kullanılabilir.

Malzemeler:

  • Düz renk döşemelik örtü
  • Polar kumaş (koyu pembe, açık pembe, lila, mor, beyaz, yeşil)
  • Kahverengi keçe
  • Silikon tabancası ve sıcak silikon
Bu çalışmalarda en ekonomik nasıl yaparım diye düşündükten sonra Bakırköy'deki Cumartesi Pazarı'nın yolunu tuttum. Eğer erişiminiz varsa, Cumartesi Pazarı bütün malzemeleri çok cüzi rakamlara alabileceğiniz güzel bir seçenek. 

Örtüyü 65'e 100 cm olarak kestim. Kenarlarından iplik çekerek söktüm ve püsküllenmesini sağladım. Kahverengi keçeyi toprak formu vererek kestim. Resimde görüldüğü gibi daha sonra aynı keçeyle dallarını kestim. Sıcak silikonla resimdeki gibi dizayn ederek hepsini yapıştırdım.


Polarlardan 5 yapraklı yaklaşık 4 cm'lik çiçekler kestim. Yeşilleri yaprak şeklinde kestim. Yaprakları sıcak silikonla yapıştırırken elimdeki ince uçlu cımbız ile ortalarından biraz sıktım. Daha doğal bir görünüm aldı.


Dalların üzerine birer parça keçe yapıştırdım. Çiçeklerin daha güzel görünmesi için zemini biraz kalınlaştırmış oldum.
Şimdi sıra ortancalara geldi. Değişik renk kombinasyonlarıyla ortancalar dizayn ettim. Bir çiçeği silikonla yapıştırırken cımbızla bükerek kıvırdım. Diğer çiçekleri de sırt sırta gelecek çekilde büke büke sıkıştırarak yapıştırdım. Top görünümü alana kadar çiçekleri yerleştirmeye devam ettim.





 Sonunda işte böyle güzel bir bahçe gibi örtüm oldu.



Yuvarlak Bolero

Kızıma internette gördüğüm bir boleroyu evde kalan yünlerle ördüm

Örerken bu kadar güzel olacağını tahmin etmedim. Önce arkasından başlanıyor. 

25'e 25 'hanım dilendi bey beğendi' modeli yapıp karşılıklı iki kenarından kol oyuntusu için 34 cm olacak kadar zincir çekiyoruz. Etrafını resimde görüldüğü gibi trabzanlarla dönerek dolduruyoruz.


7-8 sıra sonra aralara ikişer zincir çekerek torbalanmamasını sağlıyoruz. Ben toplamda karenin üstüne 11 sıra yaptım. Siz ipinizin kalınlığına göre sıra sayısını ayarlayın. Benim ipim epey kalındı.