12 Şubat 2014 Çarşamba

Rengarenk battaniye

İnternette gördüğüm bu battaniyeye bayıldım ve örneğini çıkardım.Yaklaşık bir aydır akşamları örüyordum.Sekiz renk yün kullandım.örmesi son derce zevkli ve kolay .Görünüşte çok zor gibi görünüyor ama değil.Aslında diz battaniyesi diye başlamıştım ,bayağı büyük oldu .Kenarlarına püskül takmayı düşünüyorum.Bekleyemedim hemen paylaşmak istedim.



Yapılışını fotoğrafladım ,aşama aşama anlatacağım.


İstediğimiz ölçüde zincir çekerek başlıyoruz.Resimde görüldüğü gibi iki trabzanla başlayıp aralarda 3 zincir çekerek yuvaları oluşturuyoruz.


Köşeleri oluşturuyoruz.


İkinci sırayıda aynı renkle örüyoruz.Kenarında dört zincir çekerek çıkıyoruz ve boşluklara ikişer trabzan yaparak köşeleride oluşturmaya devam ediyoruz.


Üçüncü sırada renk değiştiriyoruz.Yine dört zincirle çıkıyoruz.Burada bir alt ikili trabzanın arasına batıp iki trabzanı uyguluyoruz.Bu şekilde devam ederek sırayı bitiriyoruz.





.


.Üçüncü sırayı da yine aynı renkle devam ediyoruz.Yine dört zincirle çıkarak.Bu sefer mavinin ikinci sırasındaki ikili trabzanın arasında iki trabzan yapıyoruz.


Üçüncü renk de aynı mantıkla devam ediyor.Nasıl çok basit değil mi.karışık gibi görünmesin başlayınca hemen anlaşılıyor.Bir püf noktası trabzanları uzun çekerseniz örnek daha iyi gösteriyor kendini.

5 yorum:

ceyt dedi ki...

canım harika olmuş, çok beğendim.ellerine sağlık.bende heves ettim bakalım deneyim diyorum. çok güzel açıklamışsın ama ben yapabilirmiyim acaba bilemedim.
sevgilerimi gönderiyorum..

Unknown dedi ki...

Kesinlikle yapabilirsin.Yazdığım gibi hem kolay hem çok zevkli.Ben hep tv karşısında ördüm.Seri bir şekilde şaşırmadan örülebiliyor.Ben deneyin derim.Sevgiler.

hanife dedi ki...

Çok güzel eline emeğine sağlık ne kadar güzel anlatmışın...
Bloğunu takibe aldım benim bloğumada beklerim..

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim.Beğendiğinize sevindim.Tabi ki geleceğim blogunuza enfes tarifler görüyorum.Sizinde ellerinize sağlık.

TATESAL dedi ki...

Çok beğendim bu modeli ellerinize sağlık...